Kerstsfeer Kiewit (Hasselt)

Wandelclub Terug Op Stap Post organiseerde hun jaarlijkse Kerstwandeling in het centrum van Kiewit. Bij een leuke kerststemming in de zaal De Binder was de inschrijving. Het was erg druk aan de inschrijvingstafel, toch ging het zeer vlot. In de hal van de zaal werd een routebeschrijving opgehangen met de afstanden 4,5 – 5 – 7 – 8,5 – 9 km. De afstanden konden gecombineerd worden. Ik koos voor de afstand 17,5 km.

Kiewit 23-12-2018 013Bij het verlaten van de zaal wandel je door enkele straten met kerstversieringen. Jaarlijks worden in de straten van groot Hasselt inspanningen geleverd om de mooiste kerststraat te worden. De winnaars krijgen van de stad Hasselt een etentje aangeboden. We verlaten de kerstversieringen en duiken de natuur in van de Grasvennen.

Langs de Grasvennenvijver wandel je in een ander natuurgebied De Platwijers. Dit hoort bij het mooiste natuurgebied van Zonhoven. Langs de prachtige rietvijvers en de slingerende bospaadjes van De Platwijers bereik je terug de zaal. Na het opwarmen, en opgedroogde kleren kan men de rest van de afstand doen. Je wandelt langs de pukkelpopweide richting de kinderboerderij van Kiewit. Eens op het stedelijk domein van Kiewit wandel je op de mooie bospaadjes en de brede lanen. We bereiken de bossen van Bokrijk. Al enkele jaren kan je wandelen of fietsen door het water. Verder wandel je langs de mooiste plekjes van Bokrijk richting Kiewit. In de verte zie je de kerktoren van Kiewit. Zo kom je aan het einde van een mooie natuurwandeling. Proficiat aan de wandelclub voor een aangename wandeldag.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)