Kerstwandeling met Hanske de Krijger

De Oudenaardse wandelclub Hanske de Krijger organiseerde op tweede kerstdag hun traditionele Oudenaarde in Kerstsfeer.
De wandelaars die wat later op de dag inschreven konden tijdens deze stemmige tocht genieten van de prachtige kerstverlichting in het historische stadscentrum van Oudenaarde. Deze tocht maakte deel uit van de Vierkunststedentrofee. Eerder ging al Bruges by Night en Gent bij Nacht door. Later deze week volgt nog Kortrijk Feeëriek.

De organisatoren beloofden ons een wandeling doorheen het sfeervolle stadscentrum maar ook buiten het centrum zouden we kunnen genieten van prachtige stukjes natuur. In de warmste week van het jaar toont deze club hun groot hart en steunen ze het project Graag Gedaan van zorginstelling Heuvelheem. Een deel van het inschrijfgeld wordt vandaag geschonken aan deze vrijwilligerswerking. Op die manier zijn we met z’n allen solidair met diegenen die het in de samenleving wat moeilijker hebben.

Het zou vandaag opnieuw een wandelhoogdag worden door de groene ziel van de Vlaamse Ardennen. Cultuur-historisch, doorheen het stadscentrum, pittoreske dorpjes, idyllische vergezichten en schitterende natuurstroken kleurden vandaag deze tocht. Al snel volgde een prachtig stukje natuur doorheen het natuureducatief gebied ‘t Spei.  Dit natuurgebiedje ligt net buiten het centrum van de stad. We trekken naar Leupegem met zijn opvallend Schipperskerkje. In de plaatselijke sporthalle mogen we een eerste maal rusten en kunnen we genieten van een vers gebakken wafel. Verharde wegen, kasseistroken, enkele modderige, best pittige dreven brengen ons naar Etikhove waar we in de parochiezaal een tweede maal mogen pauzeren. Hierna stuurt de parcoursmeester ons langs Ten Berge, een flinke hap klimwerk maar met fantastische panorama’s. Langs de Groen Wandeling trekken we richting de Schelde die heel sterk het fysische karakter van Oudenaarde bepaalt.

Vooraleer we het stadspark intrekken worden de wandelaars nog getrakteerd met een opwarmertje. Langs de Kerstmarkt met zijn mooie schaatspiste wandelen we naar de finish.
Wandelclub Hanske de Krijger maakte er op deze zonnige tweede kerst werkelijk een prachtwandeling van. Het was alweer een huzarenstukje voor de organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton