Eindejaarstocht Evergem-Sleidinge

Wandelclub Al Kontent Groot-Evergem had veel medewerkers opgetrommeld om de wandelaars te ontvangen in zaal Gemeentelijke Basisschool Sleidinge. Parkeerwachters stonden klaar om de aanrijdende wagens een veilige plaats te bieden. Ik opteerde voor de 18 km met twee rustposten, beide in Sleidinge.

Sleidinge is een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Evergem, ten noordwesten van Gent. Het is één van de 13 gemeenten van het Meetjesland. De fusiegemeente Evergem telt ruim 35.000 inwoners. Deelgemeente Sleidinge is 20,74 km² groot en telt een kleine 7.000 inwoners.

Mijn tocht bestond uit drie lussen met een eigenaardige indeling: 4,4 km + 3,2 km + 10,2 km. De eerste lus bracht mij langs veldwegen, wegels, onverharde en verharde autoluwe wegen naar de rustpost in het Klokhuis. Het tweede deel van 3,2 km verliep in dezelfde trant van rustige en landelijke wegen tot in rustpost Van Wiemeersch. Het derde luik van 10,2 km verliep langs rustige wegen, zowel verhard als onverhard, maar deed wat saai aan. Een lang stuk langs een waterloop werd gevolgd door een lang stuk boerenwegel en tenslotte door een opeenvolging van betonwegen, het bracht ons in de deelgemeente Evergem. Naar het einde toe zat er nog een lang stuk onverhard in. De 10,2 km op een afstand van bijna 18 km is toch echt wel te lang, de eerste stukjes te kort. Het is niet altijd even makkelijk om alles mooi te verdelen maar toch. Het heeft de sfeer wat verpest, het was duidelijk te horen bij de wandelaars van de 18 km en 21 km.

Ondanks dit minpuntje was het een rustige, landelijke tocht doorheen één der gemeenten van het Meetjesland. De bepijling was verzorgd, er waren twee aparte rustposten en er waren veel medewerkers. Met uitzondering van de wafels was het nergens lang aanschuiven. Een pluim voor de organiserende club.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans D’Haeyere