Laatste Euraudax wandeling in 2018

Liefst 93 wandelaars hadden verzameld in café Heidelberg te Torhout, voor de laatste Euraudax wandeling van 2018. Waaronder ook enkele nieuwelingen die willen proeven van dit concept. Wandelen op Euraudax wandelingen wil zeggen dat we wandelen in groep. Over afstanden variërend tussen de 25 km & 200 km met een wandeltempo van 6km/u, met onderweg een bevoorradingspunt.

We zijn gestart achter de baankapitein Ronny Debeuckelaere richting het station, gevolgd door een stukje centrum. Zo naar het sportcomplex Benny Vansteelandt. Van hieruit kon men in grote lijn de Groene 62 volgen tot aan Stene (Oostende). Maar wij verkiezen maar tot aan het vroegere stationspunt Wijnendale. Door velen gekend vindt men hier het kasteel, alsook het gelijknamige bos. Nadat we even hebben uitgerust aan de bevoorradingspost ter hoogte van de parking gaan we niet door het bos, maar wandelen we richting St.-Henricus.

Naast het Moereveld wandelden we de dorpskern weer in. Nog even door het stadspark Ravenhofpark vooraleer we de Grote Markt doorkruisen en terug via het stationscomplex naar de startzaal. Speciaal voor diegene die vandaag het eerst kennis gemaakt hebben met Euraudax, was er speciaal  gestopt op 16 km. Maar dit telt niet mee voor het behalen van een ‘Schelp’ of ‘Arend’. Na het nemen van een groepsfoto, stapten we nog met 75 wandelaars de laatste 9 km, naar het Groenhovebos die de laatste jaren verfraaid is met speelpleintjes. Via een smal wandelpaadje, met onderweg een kapelletje, kwamen we terug aan in de startzaal.  Waar we na de laatste Euraudax van 2018, een eindbalans konden maken met allerlei statistieken. (Verslag: Birger Coulier)

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Birger Coulier.