Succesvolle Nieuwjaarstocht De Pinte

De nieuwjaarstochten zijn talrijk, ik koos er deze uit van Postiljon Wandelclub Merelbeke. De organisatie vond plaats in de Gemeenschapsschool De Kleine Prins in De Pinte bij Gent. Er was keuze uit niet minder dan acht afstanden, tussen 5,5 km en 29,1 km. Ik opteerde voor de 16,1 km verdeeld als volgt: 6,1 km + 5,8 km + 4,2 km. Op de parcourskaart viel er heel wat groen te bespeuren.

De hoofdgemeente De Pinte telt ruim 10.000 inwoners, Zevergem is een deelgemeente. Het eerste gedeelte ging voor een klein stuk door een woonwijk maar ook langs onverharde paden. Het Parkbos was de room op de taart. Het was de hoofdmoot van deze tocht. Talloze keren zou het infobord Parkbos voorbij gewandeld worden, we doorkruisten het park langs alle kanten. Voormalig domein en Kasteel Scheldevelde, gelegen in bosrijke omgeving, is heden dienstencentrum en tehuis voor bejaarden van het O.C.M.W. Scheldeveld. Opvallend was de passage tussen beschilderde boombasten. Het ging naar de rustpost gevestigd in Sint-Paulus te Sint-Denijs-Westrem. De zaal zat propvol toen ik er aankwam.

Het tweede gedeelte ging richting marktplaats. Sint-Denijs-Westrem is een gedeelte van de stad Gent. Zij is 624 ha groot en telt een goeie 5.000 inwoners. We komen langs het majestueuze gemeentehuis (neo-traditionele stijl, 1895) en enkele fraaie gebouwen. We lopen opnieuw door een gedeelte van het Parkbos. Het ging richting rustpost Polderbos, het zat er stampvol.

2019-01-06 De Pinte-87-Edit

Het laatste deel ging nog eens deels door het Parkbos, het is genieten van de rust en de stilte. Aangenaam was de passage op de fraai aangelegde knuppelpaden die kronkelend hun weg zoeken. De doortrek onder de spoorweg was verrassend wegens de smaakvolle graffiti-tekeningen die er aangebracht zijn. Einde van een rustige, aangename wintertocht door De Pinte. Wandelclub Postiljon Merelbeke had zijn uiterste best gedaan en de meer dan 2.000 wandelaars waren zeer tevreden.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans D’Haeyere

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Josiane Questroy