Wandelen door Kruishoutem

Vandaag gaan we het terug wat verder zoeken, we rijden naar Kruishoutem in de Vlaamse Ardennen. Het alom gekende eierdorp met zijn heuvelachtige uitstraling. Ik ben er reeds vroeg bij (9u30) maar blijkbaar heeft iedereen naar het weerbericht geluisterd en zijn ze er allemaal al vroeg bij. Het is moeilijk om parkeerplaats te vinden, maar we gaan niet klagen, we zijn wandelaars natuurlijk.

Ik kies vandaag voor 15 km. De eerste kilometers trekken we door verharde, maar heuvelachtige wegen richting de Marolle. Hier en daar komen er ook onverharde wegen op ons pad. In het zaaltje in Marolle is het zoeken om een plaatsje te vinden om iets te nuttigen! Maar de medewerkers in de zaal zien het nog altijd zitten, alhoewel het zeer druk is.

Na de verdiende rust is het nog 8,1 km te doen in één keer, en voor sommige is dit toch meer dan genoeg. We nemen eerst verharde wegen richting Lozer, daar trekken we het bos in. Zo zie je dat er voor elk wat wils is. In het bos is er ook een parcours voor mountainbikers uitgestippeld.

Eenmaal uit het bos keren we terug via verharde wegen, dreven, boomgaarden tot net voor Kruishoutem, waar we nog een lus doen rond het kasteel om zo terug op onze startplaats te eindigen. De Scheldestappers Zingem kunnen spreken van een succes, want om 12u kunnen ze al 2255 wandelaars op hun teller zetten. Bravo!

Verslag: Patrick Olivier
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)