Wandelen tussen de open velden

Zondag 13/01 wordt er gestart vanuit De Vrije Basisschool de Graankorrel in Geluwe. We zijn te gast bij de Wervikse wandelsportvereniging en zijn al vroeg op de baan. De weersvoorspellingen voor de middag zijn niet zo goed, vandaar kiezen we voor een vroege start.

We gaan van start en wandelen door de woonwijk achter het zaaltje, door bosjes en smalle kerkwegels om dan verder de open velden in te trekken. Via het Zwaantje en via de Stok belanden we in de Herenhoeve Ter Stock, daar kunnen we enkele oude tractoren bewonderen. Het is ook de eerste maal dat we deze herenhoeve kunnen bewonderen van binnen en we nuttigen ook kort een drankje in het gezellige kader.

Na onze rustpauze kunnen we eerst de alpaca’s een goedendag zeggen en dan trekken we verder via landelijke wegen, van de ene hoeveboerderij naar de andere. Maar rond 12u brengt het voorspelde weer wat roet in het eten, wind en regen duwt ons vooruit tot in de rustpost. Toch een zeer mooie wandeling met veel vergezichten en veel herenhoeves. (Verslagje: Patrick Olivier)

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)