Moezeltocht Ardooie

Een ijskoude ochtend maar met zon, dat zijn de ingredienten voor de Moezeltocht, ingericht door de Spartastappers uit Ardooie. De eigenaars van het Wijndomein Rebstock-Christiani-Ostermann, zijn aanwezig om hun heerlijke moezelwijn te promoten. Door de vrieskou van de voorbije nacht oogt het landschap mooi wit.

            
Er wordt gewandeld richting Koolskamp waar de wandelaars op de eerste rustpost verwacht worden. Een ruime zaal waar velen voor een warme drank kiezen om de verkleumde lede-maten op te warmen. Onderweg is het genieten van het weidse landschap.

Na deze rust wordt er verder  gestapt langs  rustige wegen, en een enkele  onverharde weg, naar de volgende rustpost  in  de kantine van OL Koolskamp. Daar worden de wandelaars getrakteerd op een glaasje lekkere moezelwijn. Voor wie geen wijn lust was er keuze tussen verschillende koude dranken en koffie. Een prachtig gebaar! Na deze rustpost was het nog een kort stukje naar de startzaal. Vanuit de startzaal moest nog een lus gewandeld worden. Deze ging langs het Waterbek en het gemeentepark. Het oude voetbalterrein is herschapen tot een leuk groen park met wandelpaadjes. (foto’s Patrick Olivier)

           

In 2018 werd het bufferbekken in Ardooie opgewaardeerd tot ‘De Waterbek’. Er kwam onder andere een schapenweide, speelzone, picknickruimte, looppiste en vogelkijkhut. Op vrijdag 20 juli 2018 werd ‘De Waterbek’ officieel geopend door het gemeentebestuur met een fami-liefestival.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Josiane Questroy

Klik hier voor de fotoreportage van Patrick Olivier