Over bospaden en veldwegen te Essen

Vorig jaar hadden zeven wandelclubs uit de provincie Antwerpen veertien wandelingen georganiseerd onder de noemer Walk-2-Gether. Ze boden de wandelaars om per wandelclub minstens één stempel te verzamelen op de persoonlijke spaarkaart, ongeacht de gekozen afstand. Bij een volle kaart kan je de kaart inruilen op de finaletocht voor een mooie prijs met streekproducten.

Dit jaar is de finaletocht in Essen bij de Sint-Jansstappers, waar de helpers van alle deelnemende clubs mee helpen om er een leuke dag van te maken. Een stralend winterzonnetje voorspelt ideaal wandelweer. De wandeltocht gaat al snel door de mooie winterse velden richting de Wildertse duintjes. Dit bos heeft zijn naam te danken aan de landduintjes. De duinen zijn lang geleden gevormd door zandverstuivingen. Later kwam er naast heide ook een mooi bos.

De pijltjes sturen de wandelaars voorbij het Karrenmuseum. Hier zijn een 300-tal voertuigen te vinden, voornamelijk karren, kruiwagens en koetsen. Het is de grootste collectie karren en koetsen van België en Nederland. Helaas is het museum deze tijd van het jaar gesloten. Hierdoor was het niet mogelijk om een kijkje te gaan nemen.

Al snel komt er een einde aan deze mooie winterwandeling. De wandelaars die een volle spaarkaart hebben, kunnen deze inruilen voor een leuke verrassing. Wij danken de vrijwilligers van alle wandelclubs voor het warme onthaal en het mooie parcours door de Noorderkempen.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Bart Vanherck.