Kunst in de Lommelse bossen

Een koude maar zonnige zondag kondigt zich aan. Wandelclub Milieu 2000 Lommel heeft weer een prachtige wandeling voor ons uitgestippeld. Dat Limburg zeer bosrijk is, zal de wandelaar weer ontdekken. De verrassing van dit jaar is een indrukwekkende vlindersculptuur. Kunst in een bos is sowieso een rariteit in België, daarom kunnen we niet anders dan volop van deze kunstwerken te genieten.

Dit sculptuur is een deel van de vlinderwandeling. Op de vlinderwandeling staan op verschillende plaatsen kunstwerken van kunstenaar Will Beckers. Telkens vergezeld van een toelichting en opdrachtjes voor kinderen. Zo leren de kinderen spelenderwijs de verschillende stadia van een vlinder kennen, van eitje tot vlinder.

Even later leidt de wandelclub ons langs een militair kerkhof. Hier liggen meer dan 38000 Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Daarmee is dit het grootste Duitse Militaire begraafplaats buiten Duitsland. Je wordt er toch ook even stil van als je beseft dat er ook langs de Duitse kant heel veel slachtoffers zijn gevallen.

Nadat het Militaire kerkhof achter ons lag, kwamen we al snel aan de rustpost in Gelderhorsten. Ook de terugtocht was een en al genieten van de winterse Kattenbosserheide, een natuurgebied dat bestaat uit een heideveld omringd door naaldbossen.

Zo komen de wandelaars al snel terug aan in de vertrekzaal. Hier wacht er voor de jongsten nog een leuke verrassing. Zij hebben een medaille verdiend voor hun sportieve prestatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Bart Vanherck.