Een natte 25ste Manneken Pis tocht

In Geraardsbergen, gelegen in Oost-Vlaanderen, stonden de vele vrijwilligers, van wandelclub de Padstappers klaar om de 1353 wandelaars te verwelkomen. In de ruime startzaal Jeugdcentrum De Spiraal, kon men kiezen uit een ruim aanbod aan afstanden van 7 tot 32 km. Er was voor elk wat wils.

De kortere afstanden wandelden langs de Dender naar Onkerzele. Glooiend stappen op de flanken van de Oudenberg, naar de Adriaansabdij. De langere afstanden, stapten o.a. door het Provinciaal Domein de Gavers. Eveneens langs de Grote Molenberg tot op de Oudenberg.

De 26 en 32 km, hadden extra, het Hof ten Steenborre, het Raspaillebos en het natuureducatiecentrum De Helix. Alle afstanden stapten na de rust in het Koetshuis, door de bovenstad naar de voet van de Muur. Het park van het Heilig Hart, het steilste park van Vlaanderen, mocht niet ontbreken op deze tocht. Ook op de Markt, met het oudste beeldje Manneken Pis, gingen we toch ondanks de hevige regen, het bewonderen. Blijkbaar is dit beeldje 160 jaar ouder dan deze in Brussel.

De passage langs de Hospitaalkerk, werd voorafgegaan door een gratis bedeling voor alle wandelaars van jenever of chocolademelk. Dit was een aangename verrassing, waarvoor dank. Terug in de startzaal, dankten we de vele vrijwilligers en het bestuur voor deze puike organisatie. De zoektocht voor de jeugd op de 7, 10 en 12 km, is nog steeds een top idee! Spijtig van het gure weer, maar we hadden genoten van deze oudste Vlaamse stad, met een zeer afwisselend parcours. Natuur, de Muur, klimmen en dalen, en smullen van een Mattentaart… Top!

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem