Modderige Sprokkeltocht

Ook voor de wandeling van WSV Land van Rhode in Sint-Lievens-Esse, op deze 2de februari 2019, is de lucht egaal grijs. Er zal ook bijna de ganse wandeling een fijne, miezerige regen vallen, het wordt eentonig.
Sint-Lievens-Esse, gelegen in Oost-Vlaanderen, is een deelgemeente van Herzele en ligt in de Denderstreek.
De heilige Livinus (Lieven) werd in Ierland geboren als telg van een oud adellijk geslacht. Volgens de overlevering was hij een kluizenaar die door de heilige Augustinus gedoopt en onderwezen werd. Later wijdde Augustinus hem ook tot priester. In Dublin ontving Livinus de bisschopswijding waarna hij met enkele gezellen naar de streek rond Aalst trok om het Evangelie te verkondigen. In Vlaanderen werden twee gemeenten naar hem vernoemd: St-Lievens-Esse en St-Lievens-Houtem.

De parcoursverantwoordelijke heeft er alles aan gedaan om een prachtige wandeling uit te stippelen. Na een kort stuk asfaltweg wordt de eerste dreef bereikt. Maar door de dooi en de regen is deze, net als alle andere dreven, veranderd in een echte modderpoel. Op een bepaald moment kan er worden gekozen tussen verhard en natuur en dan moet er toch een belletje rinkelen. Maar niets daarvan, vele wandelaars kiezen natuur en zullen het geweten hebben. Modder en veel water, er is geen ontkomen aan. Wie het wat hoger zoekt glijdt onverbiddelijk naar beneden. Zo hebben enkele wandelaars, onder wie ondergetekende, van dichtbij kennis gemaakt met de Oost-Vlaamse modder. Gelukkig kan men ermee lachen, want het is allemaal zonder veel erg.

Zo wordt er verder gewandeld naar de rustpost in Steenhuize-Wijnhuize. Foto’s nemen in de rustpost is ondertussen onmogelijk. Het fototoestel is vochtig aan de binnenkant van de lens en alle foto’s bevinden zich in de mist. Gelukkig is daar medewerkster Kim, die met haar toestel de medewerkers fotografeert en die nadien doorstuurt.

Na de rust wordt er op hetzelfde stramien verder gewandeld. Een weinig verhard en heel veel natuur. Toch spijtig van het weer want dit is een prachtige streek met heel veel mooie vergezichten.

Een prachtig parcours, met nogal wat hindernissen te wijten aan het slechte weer.
Proficiat aan de parcoursverantwoordelijke en alle medewerkers.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)