Regenachtige oliebollentocht

Vandaag begeven we ons naar Lichtervelde voor de jaarlijkse oliebollentocht. Bij aankomst staan de oliebollenbakkers al gereed in de startblokken om ons lekkere oliebollen te serveren. De startzaal is terug in De Schouw. Maar deze keer starten we in een andere richting dan vorig jaar en er zitten ook enkele andere stukken wandelwegen in. Zo te zien is de opkomst iets minder door de voorspelde regen.

We wandelen via landelijke wegen richting Goede Herder In Torhout, onderweg kan je nog enkele sculpturen en oude restanten van een wagen bewonderen. De eerste rust is naast het plaatselijke schooltje in De Goede Herder.

Na de rust trekken we via buurtwegel 68 verder. We passeren langs een boerderij, waar we ieder jaar de nieuwe kalfjes kunnen bewonderen,  die in hun hokje met stro mogen op adem komen.

We wandelen verder via onverharde wegeltjes en genieten van de mooie landschappen die er hier nog zijn. In de verte kunnen we nu al onze 2e rustpost zien, deze is in de Turfhauwe.

We zijn net op tijd binnen want de hemelsluizen gaan net open. Na de innige mens te hebben versterkt trekken we via verharde wegen terug richting Lichtervelde, maar onderweg wordt het een strijd met de natuurkrachten, maar we laten ons niet kennen want we weten dat er ons lekkere oliebollen staan op te wachten, en blijkbaar zijn we daar niet alleen want ze staan al in rij om deze op te halen, ditmaal kunnen we deze tocht een van de meest winderige tocht noemen. Maar toch een zeer geslaagde tocht mits de weersomstandigheden.

Verslag: Patrick Olivier
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)