Volop natuur in Marke

Voor de 29ste wintertocht heeft WSK Marke volop de kaart van de natuur getrokken. De startlocatie, OC Marke, is een prachtige zaal en een goede uitvalsbasis voor de wandeltocht. Er werd heel slecht weer voorspeld met veel regen en harde wind en resulteerde in minder wandelaars dan de vorige jaren. Spijtig, want veel heeft het niet geregend en de wind viel ook goed mee.
Het werd een prachtige wandeling, vol natuur. Kort na de start was er al een traktatie. De wandelaars konden kiezen uit een glühwein of water.
Na een stuk door een woonwijk kwam een prachtige molen in zicht. Eenmaal voorbij de molen ging het al snel naar het natuurgebied de Marionetten. Dit prachtige natuurgebied is een lust voor het oog.

Het is er soms wat modderig, maar dat doet niets af aan de schoonheid van het gebied. Een ander mooi groengebied is het Preshoekbos. Om de stad leefbaar te houden is het nodig dat er plaatsen zijn waar de mens terug tot rust kan komen. Daarom zal het landschap tussen Marke, Lauwe en Aalbeke in de komende jaren een heuse gedaanteverwisseling ondergaan. Niet overhaast, maar gestaag en zeker wordt deze omgeving terug een oase van rust en ontspanning voor de mensen uit de regio.

Na de rust in Basisschool Het Open Groene, volgt nog een stuk Preshoekbos en Marionetten om dan opnieuw de bewoonde wereld te bereiken. Daar krijgen we nog een park voorgeschoteld om dan door het centrum opnieuw de startzaal te bereiken.

Een prachtige wandeling die 890 wandelaars kon bekoren, veel minder dan verleden jaar, maar daar zit het weerbericht wellicht voor iets tussen.
Proficiat aan de parcoursverantwoordelijke en de volledige organisatie voor deze zeer mooie natuurwandeling.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Josiane Questroy
Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier