Brigandsgemeente

Record voor Avifloratocht Ingelmunster

Tweede dinsdag van de maand is het een traditie geworden: honderden wandelaars vinden de weg naar de voetbalkantine in Ingelmunster en er komen er steeds meer. Gestaag zijn de midweekwandelingen van de Aviflorastappers een begrip geworden, ze hebben de juiste formule te pakken. Tijdens de maand februari 2017 werden er 1772 wandelaars ingeschreven, dat record werd verbroken, niet minder dan 2011 wandelaars waren van de partij. Onze gelukwensen met deze prestatie!

Je zou gaan denken dat je steeds op hetzelfde parcours terecht komt maar toch weet de parcoursmeester telkens te verrassen. Altijd kom je wel aan een stukje waarvan je zegt: hier ben ik precies nog niet eerder geweest. Mijn tocht van 13 km ging richting Emelgem. Het is een deelgemeente van de stad Izegem en is van landbouwgemeente geëvalueerd naar een residentiële gemeente die vergroeid is met Izegem. Na de tweede rustpost ben ik de Sint-Pieterskerk even binnen geweest om enkele beelden te maken. Het interieur getuigt van waar vakmanschap.

De tocht werd gekenmerkt door het doorkruisen van enkele wijken, speelpleintjes, autoluwe wegen, onverharde paden, bosgebiedjes, bruggen over de vaart en twee rustposten. Het mooiste stuk diende zich aan na de tweede rustpost met de doorgang langs het Blauwhuis.  Kasteeldomein Blauwhuis ligt op het grondgebied van Izegem. Het kasteel zou dateren van 1544. Sinds 1981 is het een beschermd monument. Het huidige kasteel is gelegen te midden van een park. Ik was ook al langs de vijver van het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof gepasseerd. Deze was goed voor enkele leuke beelden.

Onder een stralend zonnetje kwam hiermee een einde aan een aangename, rustige wandeling met Emelgem in de aandacht. Dank aan de organiserende club voor een feilloos verloop.

2019-02-12 Ingelmunster-105-Pano-Edit

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans D’Haeyere