Sportieve Valentijnstocht

Ditmaal start de Valentijnstocht in OC Vondel in Meulebeke, voeger is dit nog een  brandweerkazerne geweest en ondertussen is dit hét ontmoetingscentrum van de gemeente Meulebeke geworden. Het ontmoetingscentrum heeft twee polyvalente zalen, een tentoonstellingsruimte, vergaderlokalen, cafetaria en diverse lokalen voor socio-cultureel gebruik en een grote parkeergelegenheid. Ideaal voor de vele wandelaars vandaag. We vertrekken met de eerste lus en gaan richting De Paanders via landelijke wegen.

De Paanders is een kerkdorp in de Belgische gemeente Meulebeke. Het bevindt zich ten zuidoosten van de plaats Meulebeke. De Paanders heeft een eigen kerk toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria en school. Het Paanderspad met start aan de kerk is een 7 km bewegwijzerd wandelpad. De wandeling geeft zicht op unieke vergezichten over de Mandelvallei. Van daaruit gaan we richting De Vuilputstraat, deze loopt vanuit Meulebeke tot in Ingelmunster. We gaan verder tot aan onze eerste rustpost in Meulebeke.

Na de rustpost wandelen we verder en passeren we lang De kapel O.-L.-Vrouw van Bijstand, en zo verder het bos binnen.  Nu maken we nog een lus en belanden we in het sportstadium. Daar kan je ook het kasteel bewonderen, die nog maar onlangs gerestaureerd is. De laatste kilometers keren we terug via buurtwegels.

Verslag: Patrick Olivier
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)