Zonnige Pannenkoekentocht

Wandelclub Koekelare werd verwend door de weergoden met prachtig weer voor de pannenkoekentocht. Het was al snel duidelijk dat heel veel wandelaars de weg naar Ichtegem zouden vinden.
Na het verkennen van een woonwijk komen de wandelaars in het centrum van Ichtegem. Op de markt staat het beeldhouwwerk ‘Ode aan de Vlaamsche leeuwen’, een gigantische koersfiets. Jaarlijks wordt de slotrit van de Omloop der Vlaamse Ardennen  in Ichtegem gehouden. Een foto van een valpartij en de nabootsing met echte fietsen, verwijst eveneens naar het wielergebeuren.

Eenmaal het centrum voorbij worden de stappers getrakteerd op een prachtig landelijk gebied. Kronkelende wegen, mooie vergezichten, de zon en heel veel wandelaars, dat alles creëert een echt lentegevoel. Het Oosthofpark wordt doorkruist en zo gaat het verder naar de rustpost in Koekelare.

Met dit prachtige weer kiezen wat wandelaars ervoor om buiten in het zonnetje te zitten om drank en spijs te nuttigen. Na de rust volgt nog een mooie plaatselijke lus waarbij het Motepark wordt aangedaan. Na de tweede rust gaat het terug naar Ichtegem, opnieuw langs mooie, landelijke wegen.
Proficiat aan de wandelclub voor het mooie parcours waarvan maar liefst 2080 wandelaars konden genieten.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)