Op stap door Zwalm

Het is weer lente in de ogen…… van de vele wandelaars die vandaag zich hebben bevonden naar Munkzwalm waar de voornamelijk jonge medewerkers van wandelclub ‘Op stap Zwalm’ ons begroeten. Daar in Nederland de “11- stedentocht” het heiligdom gaan we vandaag er ook een versie van doen maar dan in onze wandelschoenen. Voor de 50 km stappers zal dit van kracht zijn met passages door Weylegem, Sint-Denijs-Boekel als beginstuk. Het was de bedoeling dat we daar een plaatselijke lus gepland was maar daar werd ik na deze tocht op de hoogte gebracht door anderen met als reden te modderig of geen bepijling dus een goede 5 km minder. Dus verder wandelen naar Sint-Maria-Horebeke, Elst, Michelbeke, Rozebeke & Roborst waar ik na geruime tijd eindelijk wandelaars zie.

Wandelend naast de Zwalmbeek wandelen we terug naar de startzaal. Nu zal het krioelen van wandelaars waar we een vervolg brengen via het oneffen pad naast de Zwalmbeek naar Sint-Maria-Latem waar de kleinste afstanden terug keren. De rest wandelt nog naar Beerlegem waar voor sommigen ook een plaatselijk lusje is naar natuurgebied de Kaaimeersen gevolgd met een klein stukje naast de schelde om via het educatief centrum de Kaaihoeve te Meilegem terug keren naar de rustpost te Beerlegem.

De laatste dorpjes die we aandoen zijn Gavere, Dikkelvenne & Hundelgem om terug te belanden in Munkzwalm. Je zou het niet verwachten voor een normale wandeling maar vandaag waren er 3968 wandelaars (waaronder 1132 niet-federatieleden) die hebben genoten van de mooie inrichting. Zou het mooi weer er voor iets tussen zitten?!

Verslag: Birger Coulier
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Birger Coulier)