Lentegevoel in zonnig Hoeselt

Vandaag hebben we onze zinnen gezet op de 22ste Rommelarentocht in Hoeselt, georganiseerd door club WSV De Rommelaar. We verheugen ons op een prachtige tocht die ons volgens de beschrijving in de kalender zou leiden langs de Kluis van Vrijhern, de kastelen van Hardelingen en Schalkhoven en het Wijngaardbos. Doch bij nader inzien ligt de vertrekplaats PC Nederheem in een totaal andere omgeving en krijgen we van de parcoursmeester dan ook een volledig andere wandeltocht aangeboden. Jammer dat dit niet correct in de Walking werd aangegeven.

Maar het zonnige lenteweer maakt veel goed en we kiezen ervoor om 2 lussen van 7km te bewandelen. We starten met de lus 7A en na enkele straatjes komen we in de open natuur. Het is hier een zeer landelijk en agrarisch gebied met afwisselend velden en fruitboomgaarden. Echt Haspengouws!

Na enkele omzwervingen komen we op een stukje wandelpad langs de snelweg E313 waar de voorbij zoevende auto’s en vrachtwagens het mooie lentegefluit van de vogeltjes ietwat verstoren. Maar niet gezeurd, het is prachtig weer en we naderen ondertussen weer de vertrekplaats. We doen ons te goed aan een lekker drankje en een hapje en gaan dan weer op pad om de 7B af te werken. De uitpijlers leiden ons weer eerst door enkele rustige straatjes en via een tunneltje onder de snelweg door kunnen we weer vertoeven in open veldlandschap.

We passeren een indrukwekkende watertoren en zien in de verte de schoorstenen en koeltorens van de elektrische centrale van Langerlo-Genk. Het wordt nu ook al tijd om een jasje uit te spelen want de zonnestralen produceren al een aangename warmte. Na nog wat kriskras door de velden te marcheren bereiken we weer de snelweg die we via een brug kunnen oversteken om daarna weer de vertrekzaal te bereiken. Echte bezienswaardigheden waren en niet op deze tocht, maar de fotoreportage geeft toch een indruk van de prachtige omgeving.

Het lentegevoel en de gezonde lucht hebben ons optimaal laten genieten van deze wandeling. Dank aan bestuur en medewerkers van WSV De Rommelaar voor de goede organisatie van de tocht en het vriendelijk onthaal.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise