Onder een stralende zon genieten van een voortreffelijke Krokussentocht

Naar jaarlijkse gewoonte stappen de Watewystappers Tielt het nieuwe wandeljaar binnen met een uitgesponnen Krokussentocht. Deze vond plaats op zaterdag 23 februari vanuit het K.A. Campus De Reynaert. Dit evenement is een jaarlijks weerkerende wandeling in en rond Tielt waarbij veel aandacht gelegd wordt op de vele bezienswaardigheden die deze stad rijk is aangevuld met uitgestreken natuurlandschappen in de omgeving van Pittemberg. Het stralende weer jaagt velen het huis uit en dat niet alleen richting zee. Ook meer dan 2000 wandelaars begaven zich naar buiten voor een flinke wandeling in en rond Tielt.

Het was druk in de startzaal en het was aanschuiven geblazen om mijn lidkaart te laten inscannen. Na het nemen van enkele foto’s van de joviale medewerkers ga ik op pad voor 24 km puur wandelplezier. De tocht gaat richting Pittem, ik stap in de beginfase vooral links en rechts naast Spoorlijn 73 die Deinze met De Panne verbindt. Ik duik de vallei in ter hoogte van de grenslijn van Pittem en ga vervolgens rusten bij de nonnetjes in het klooster van Pittem.

Na de koffie maak ik hier een mooie lus en maak kennis met de Plaatsmolen, eigendom van de gemeente Pittem en beschermd als monument. De stenen molen werd in 1910 opgetrokken en in 1949 buiten gebruik gesteld. Deze molen was de laatste van de Pittemse werkende windmolens. Rondom de Finse piste van het bufferbekken geniet ik van een mooi stukje natuur. In 2011 werd hier een bufferbekken aangelegd dat onderverdeeld is in vier bekkens. Na een tweede stop bij de nonnetjes ga ik de hoogte opzoeken van Pittemberg.

7

Ik duik de prachtige natuur in op de berg en dit langs vooral mooie onverharde wandelpaden. die slingerend hun weg zoeken over de heuvelrug, getooid met schitterende vergezichten over het Ommeland met zijn weidse omgeving. Langs aangename en gezellige paadjes gaat het richting Sint-Jozefsparochie. Ik ga hierna op zoek naar de Groene Zone aan de rand van de stad. Na een gezellig rondje rond de prachtige visvijver, een passage doorheen het Speelbos en het mooie Stadspark verken ik het centrum van Tielt met zijn vele mooie gebouwen.

Meteen het einde van een aangename, zonnige wandeldag. Proficiat aan alle medewerkers van de Watewystappers, ik heb genoten van een prachtige wandeling!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton