Zomergevoel op Aktiv-tochten in Kaster

Een prachtige streek, een stralende zon in een felblauwe hemel en enthousiaste medewerkers, dat alles hebben de Textieltrekkers gemixt tot een succesvolle wandeltocht. Reeds kort na de start komen de stappers volop in de natuur terecht. Verharde en onverharde kerkwegels en rustige wegen leiden de wandelaars naar het centrum van Tiegem, nabij de Sint-Arnolduskerk.  Sint Arnoldus, ook wel Sint Arnulfus genoemd, wordt enige wonderen toegeschreven. De legende vertelt dat Sint Arnoldus als bisschop op een zekere dag in  Vlaanderen vertoefde, waar de pest heerste. In een brouwerij in de buurt roerde hij met zijn staf in het brouwsel en verkondigde dat éénieder die ervan zou drinken, zou genezen. En zo geschiedde het. In 1121 werd hij heilig verklaard, als gevolg van de vele mirakels die aan hem werden toegeschreven.

Via een smal paadje komen we opnieuw in het open landschap terecht. De vele rustige banen en mooie dreven en kerkwegels brengen de wandelaars naar de rustpost in Kerkhove.  Onderweg valt het op dat veel mensen van dit mooie weer profiteren om alvast bomen en struiken te snoeien.

Na de rustpost gaat het verder langs nog meer wegels en dreven naar de West-Vlaamse Scheldemeersen. Een prachtig natuurgebied met de Schelde als blikvanger. Er wordt verder gewandeld en onderweg heeft de ijskar behoorlijk veel succes.

In Kaster, deelgemeente van Anzegem, is een van de bekendste plaatsen de Varentstraat. Deze kasseistraat loopt zowel door Kerkhove als door Kaster en is ook wel bekend als de hel van Kaster. Deze straat is een restant van een heirbaan die vroeger door Kaster liep. Wielerwedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen, de E3 Harelbeke en andere voorjaarsklassiekers gebruiken of gebruikten deze straat als schiftingsproef. Recent werd deze straat gerestaureerd omdat het wegdek in te slechte staat was geraakt.
Er wordt nog even rond de kerk gewandeld en via een paar kerkwegels wordt het eindpunt bereikt. Het eindpunt van een prachtige wandeling in een zeer mooie streek. Proficiat aan alle medewerkers van de Textielstappers. Alle 2495 wandelaars hebben zeker genoten!

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)