Bosrijke tocht in Lommel

Men voorspelde vandaag miezerig, grijs weer met lichte motregenbuitjes, maar wij hebben het in Lommel droog kunnen houden tot 14h, zelfs met af en toe een schuchter zonnestraaltje. We zijn  hier te gast op de 27ste krokustocht, georganiseerd door club Milieu 2000.  Lommel is in oppervlakte bij de grootste gemeenten van Limburg en bevat een omvangrijk bosgebied en diverse woonwijken die een inwonersaantal van 34000 overschrijdt.

 Al onmiddellijk na de start in Zaal Het Zand begeven we ons in een smalle bosstrook met leuke kronkelende en op en neer gaande paadjes. We steken een drukke weg over om dan in een groter bos te belanden, waar het pad ons leidt naar het gehucht Lommel Werkplaatsen en bereiken daar de eerste rustpost. Hier is het een drukte van jewelste, maar het zaaltje is dan ook eigenlijk wat klein om zoveel afstanden hier te laten bijeenkomen.

Maar niet geklaagd, we komen toch aan onze trekken en vervolgen dan ons pad om een lus van 7km te ondernemen. Nadat we het mooie kerkje van dit gehucht gepasseerd zijn trekken weer het bos in, maar even later krijgen we een ander speciaal gebied onder de voeten. Een grote grasvlakte met hoog dor gras gelijkend op een poesta, met her en der kleine struikjes en boompjes ertussen. Daarna brengen de pijltjes ons weer terug in ’t bos.

Er is evenwel een goede variatie aan bospaden, nu eens smalle paadjes, dan weer brede paden omzoomd met mooie rijen loofbomen en af en toe eens een stukje fietspad van het routenetwerk. Na de 2de rust krijgen we een meer gevarieerd landschap met vooral in ’t oog springend een grote plas waar er kwartszand gedolven wordt door enkele baggerboten. Dit kwartszand heeft tal van toepassingen, meer hierover in deze link: http://toerismelommel.be/nl/glas-zand.

Lommel-8404

Na deze open vlakte krijgen we nog een variatie aan bosjes en straatjes om uiteindelijk de vertrekplaats terug te bereiken.

Wij bedanken dan ook het bestuur en de medewerkers voor hun inzet en zeker de uitpijlers die de parcours perfect uitgepijld hebben. Graag tot een volgende tocht!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise