Met Duintrappers op Valentijntjestocht

Valentijntjestocht op 7 maart? Valt Valentijn niet op 14 februari? Inderdaad, maar dit jaar valt de krokusvakantie wat later dan anders. Wandelclub De Duintrappers uit Westende maakten er dan maar een soort After-Valentijntjestocht van. De inschrijvingen en controlepunten van deze Lombardsijdse midweektocht vonden opnieuw plaats in ’t Lombartje. Iedere wandelaar krijgt normaal van bij de start een lekker praline in de vorm van een hartje, deze maal werd er een paaseitje aangeboden. Ik liet het mij ook smaken.

Er stond vandaag een felle ZW-wind, af en toe moest ik mijn regenjas aantrekken maar toch kwam het zonnetje af en toe tussen de wolken piepen.
Momenteel zijn er grote werkzaamheden aan de gang, de Kustweg N34 en het tramtraject Lombardsijde wordt volledig heringericht. Eind dit jaar zal de Kusttram dan niet langer door Lombardsijde rijden, maar wel de Kustweg blijven volgen. Dankzij deze aanpassing wordt het traject korter en krijgt de Kusttram een vlottere en veiligere verbinding tussen Nieuwpoort en Westende.
Traditiegetrouw hadden de Duintrappers vandaag ongeveer 21 km wandelplezier verdeeld in 3 lussen.

Er gaat een lus langs de Veldbatterij Bamburg. De veldbatterij Stützpunkt Bamburg ligt midden in het natuurgebied de Schuddebeurze en wordt beschouwd als de meest intacte en best bewaarde veldbatterij die ons land nog rijk is. Nergens anders vind je nog zo goed alle typische elementen van een veldbatterij terug. Hoekverdediging, loopgraven, geschutstellingen, commandobunker, manschapsbunkers, munitiebunkers, voorraadbunker en jawel een heuse toiletbunker, het is er allemaal nog aanwezig.
Een volgende lus, enkel voor de 21-km stappers, trekt richting Westende met een extra rustpost in een plaatselijk café. Ik flaneer langs de dijk,  het is nog wat klimmen geblazen in de duinen en langs enkele campings en golfterrein trek ik opnieuw naar de startzaal. Een andere lus trekt richting het strand van Nieuwpoort, de Ijzermonding en de jachthaven.

De Duintrappers, vandaag met hun 17 medewerkers, konden met een opkomst van 680 wandelaars toch tevreden terugblikken op een zeer geslaagde Valentijntjestocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton