Code oranje voor de Marsen van Aalter

De weergoden hadden het voorspeld : regen, storm tot 120 km/u, wel met aangename temperaturen en af en toe zon. Het was landelijk wandelen naar de bossen van o.a. Kruiskerke en Sint Maria-Aalter. Ook privé domeinen met veel natuur stonden op het programma. Maar de plaatselijke politie, kwam in opdracht van de burgemeester van Aalter (rond de middag), melden dat alles werd afgesloten waar bomen stonden. Het was code oranje en super gevaarlijk.

Wij hadden onze tocht reeds ingekort en rechtsomkeer gemaakt richting startzaal. De dakpannen van bepaalde huizen vlogen bijna op ons hoofd. In de startzaal Sportpark te Aalter, gingen de meeste wandelaars huiswaarts. Diegenen die geparkeerd stonden in de nabijheid van bomen konden best hun voertuig verwijderen. Ook het openbaar vervoer werd grotendeels stilgelegd. Spijtig voor Wandelclub De Lachende Wandelaars, die vandaag hun 38ste Marsen van Aalter hadden georganiseerd. Alvast bedankt aan alle medewerkers en bestuur. Dank aan de burgemeester en politie voor jullie hulp. Veiligheid voor allen primeert altijd!

Vandaar de weinige foto’s en tekst. Het was niet mogelijk om buiten veel foto’s te nemen. De inhoud van alle openbare vuilnisbakken vloog ons rond de oren. Op de volgende tocht zal het wel minder stormen, en kunnen de wandelaars terug genieten van een rustige wandeling. Dit zijn uitzonderlijke weersomstandigheden.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem