Felle wind in Rollegem

Voor de 24ste maal organiseert M.P.I. De Kindervriend de Lentewandeling in samenwerking met WSV Marke. De medewerkers van WSV Marke nemen de inschrijvingen op zich, parcours en catering wordt uitgevoerd door de medewerkers van het M.P.I.
De Kindervriend is een multifunctioneel centrum en biedt ondersteuning aan kinderen en jongeren met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking. De opbrengst van de wandeling gaat integraal naar het centrum.
Er heerst een gezellige sfeer in de startzaal en op deze wandeling zijn ook veel ouders met kinderen aanwezig.

Bij het starten krijgt iedere wandelaar een appel en een zak chips toegestopt, een mooi gebaar van de organisatoren. Het eerste deel van de wandeling brengt de wandelaars naar de rustpost Villa iMagina. Het is een kleine 4 km stappen via rustige asfaltwegen en een oude tramweg die nu een prachtig wandelpad is.
Villa iMagina is een initiatief van 10 geëngageerde leerkrachten die een multisensoriële omgeving ontwerpen om kinderen, jongeren, volwassenen, senioren met of zonder beperking, persoon met dementie, kind of ouder in kansarmoede, multicultureel gezin te verwelkomen.

Na de rust volgt een mooie lus, deels door het natuurdomein De Marionetten. Het Stadsgroen Marionetten omvat bijna 60 hectare nieuwe natuur die het Kennedybos verbindt met het stadsrandbos in wording. In het gebied is het Bezoekerscentrum Hoeve Te Coucx de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht.
Er staat een felle wind en die wordt, naarmate de wandeling vordert, steeds harder. Het is soms moeilijk om rechtop te blijven. Alle spieren worden gebruikt om op te boksen tegen de windstoten. Maar er wordt gewandeld in een prachtig gebied, de lucht is prachtig met schitterende wolkenformaties en af en toe komt de zon eens piepen. Wat kan een mens nog meer wensen.

Na de tweede rust in villa iMagina wordt de terugweg aangevat. Langs de vele trage wegen liggen heel veel afgewaaide boomtakken. Het is duidelijk dat de wind nogal wat schade zal aangericht hebben.
Nog wat rustige wegen en een enkele dreef en het domein De Kindervriend wordt bereikt. Aan de ingang van het domein worden de wandelaars nog getrakteerd op een een lekkere jenever om terug op adem te komen.
Zo komt er een einde aan een prachtige wandeling. In de startzaal zijn nog lekkere pannenkoeken te verkrijgen, goed om het energiepeil aan te vullen.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Josiane Questroy
Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier