Avifloratocht Ingelmunster

Voor de 3de maal dit jaar wordt de maandelijkse Avifloratocht georganiseerd in Ingelmunster. Het ziet ernaar uit dat het ook dit keer weer een schot in de roos zal zijn, te zien aan de vele geparkeerde wagens. De immer gemotiveerde en vriendelijke medewerkers hebben opnieuw gezorgd voor een lekkere traktatie. Bij de koffie wordt er namelijk een heerlijk zelfgebakken wafeltje meegegeven.
Ingelmunster wordt ook wel de Brigandsgemeente genoemd. Dit is het gevolg van Brigandszondag , toen hier de opstand van de Brigands tijdens de Boerenkrijg door de Fransen neergedrukt werd. Brigand is de naam die de Fransen gaven aan de Vlaamse opstandelingen die in de Boerenkrijg tegen de Franse bezetter streden op het einde van de 18de eeuw.

De wandeling start door een woonwijk om daarna via landelijke wegen richting Ardooie te volgen. In deze agrarische streek gaat het, langs landelijke wegen, richting eerste rustpost. Deze bevindt zich in het lokaal van hondenclub ‘Will to Please’. Na de rust leidt het parcours de wandelaars rond het groentenverwerkend bedrijf Ardo. Het familiebedrijf Ardo Group is een belangrijke en wereldwijde speler in de markt van vriesverse groenten, kruiden en fruit.

Via een dreef wordt het provinciedomein ’t Veld bereikt. Dit 44 hectare ongerepte bosgebied is vrij toegankelijk voor elke bezoeker. Langs de vijvers en mooie, verzorgde bosdreven gaat het naar de volgende rustpost in Cafetaria de Keunepupe. Bij dit mooie weer zitten veel wandelaars buiten op het terras.

Na de rust wordt nog een deel van het domein verkend en gaat het dan verder, langs de vele landelijke wegen en een industrieterrein, terug naar de startzaal.
Opnieuw een mooie wandeling, in elkaar gestoken door de Aviflorastappers die iedere maand wel iets anders in het parcours weten te stoppen.
De 1653 aanwezigen zijn zichtbaar tevreden.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)