Op avontuur met Trailwalk

Dat er iets aan het gebeuren is rond de populaire wandelsport blijft niet onopgemerkt. Grotere spelers, ééndagsvliegen en goede doelen stampen de ene na de andere wandeling uit de grond. Daarom heeft Wandelsport Vlaanderen vzw het platform Trailwalk.be in het leven geroepen om deze externe organisaties én eigen organisaties te promoten bij een breed wandelpubliek. ­Wandelsport Vlaanderen vzw gaat actief op zoek naar wandelevenementen om mee in de kalender op te nemen en zal al deze wandelingen niet alleen promoten binnen Wandelsport Vlaanderen vzw zelf, maar ook naar externe doelgroepen.

Wat is Trailwalk.be?

Trailwalk.be is een online platform, waar je wandelingen volgens een bepaalde categorie kan opzoeken. Het opzet is om vanaf 2019 een zo ruim mogelijk ­wandelaanbod samen te stellen in vier categorieën.

  • Challenge is een echte uitdaging waarin je je grenzen kan verleggen. De tocht is minimaal een afstand van 60 km (of 55 km met minstens 750 hoogte­meters).
  • Nature Walks brengen je door de prachtige natuur en geven je de kans om tot rust te komen en te ontspannen. Tijdens je wandeling geniet je van ­bossen, weilanden, heuvels, polders, strand,… Het streefdoel is om voor 80% op onverharde paden te wandelen.
  • Onder Family stellen de familiewandelingen het gezin centraal. De afstanden zijn kort en toegankelijk voor kinderwagens. De nadruk ligt op beleving voor kinderen, zoals een leuke wandeling die volledig is opgebouwd volgens de leefwereld van kinderen of een kidsdorp met leuke activiteiten.
  • Experience draait om totaalbeleving, een concept.

Noteer alvast de komende trailwalks in je agenda: 
AG Belgian Coast Walk – 11/05/2019
De Molse 60 – 11/05/2019
Walk for the Climate – 12/05/2019
Wandeldriedaagse Haspengouw – 31/05/2019
Longest day Spa – 15/06/2019
La Chouffe Walk – 06/07/2019
Chimay Walk – 07/09/2019
Great Escape – 20/09/2019
Bello Gallico – 13/12/2019

Op www.trailwalk.be zoek je je wandelingen in de bovenstaande categorieën.
Volg trailwalk op facebook via @trailwalk.be.