Recordopkomst voor Klavertje Vier

Na een onderbreking van één jaar worden vandaag, in Wortegem-Petegem, opnieuw de Zeeltrekkerstochten georganiseerd door WSC Klavertje Vier.
Een zeeltrekker is iemand die vroeger een boot voorttrok door middel van een trekzeel. Dit is een brede band, die rond het lichaam gedragen wordt, wanneer men een schip jaagt. De band kan van elk geschikt materiaal gemaakt zijn, men gebruikte er zelfs oude brandweerslangen voor, maar banden gevlochten van touw of gemaakt van zware jute waren misschien wel het meest gebruikt.

Wortegem-Petegem vormt de meest westelijke grens van de Vlaamse Ardennen. De hoge heuvelkam waarop Wortegem is gelegen, snijdt de waterscheiding van Schelde en Leie doormidden. De vijf deelgemeenten Elsegem, Moregem, Ooike, Petegem en Wortegem vormen samen één uitgestrekt plattelandsgebied. De Scheldedorpen Elsegem en Petegem zijn gelegen langs oude Scheldemeanders.
Deze prachtige streek is het decor van deze wandeling. Rustige, trage wegen, mooie dreven en enkele bospartijen, wisselen elkaar af. Tijdens het stappen is het genieten van de prachtige vergezichten.

In de rustpost is het drummen en als iemand vertrekt is zijn stoel al vlug weer bezet. De medewerkers hebben de handen vol om alles in goede banen te leiden. Na de rust komen de wandelaars al vlug weer in de natuur terecht.
Een bospad, een veldweg, een doorsteekje in een nieuwe wijk … Trage wegen vind je overal. Fietsers en wandelaars, landbouwers en natuurliefhebbers weten ze zeker te vinden. Tijdens deze tocht wordt volop gebruik gemaakt van deze mogelijkheden.

Op de terugweg naar de startzaal zijn nog twee pittige hellingen te overwinnen. Daarna komt al snel een eind aan deze prachtige wandeling met maar liefst 2494 ingeschreven wandelaars. Dit is een record voor deze club die erin geslaagd is een zeer mooie omloop uit te stippelen. Samen met het mooie weer is dit zeker een topper!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Josiane Questroy
Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton