Volop zon tijdens Euraudax Marke

De enige wandeling vandaag in West-Vlaanderen was een Euraudax tocht vanuit Marke. Euraudax wandelen, is wandelen in groep aan een bepaald tempo. In de startzaal zien we enkele nieuwe gezichten, die willen proeven van het Euraudax concept.

Op het menu vandaag: 2 lussen van 25km (of afzonderlijk mee te doen) en een wandeltempo van 6km/u.  Het was een toffe sfeer en een  zonnig wandelweer. Totaliteit zullen we met 67 zijn als we gestart zijn tussen de voortrekkers Monique en Marc en als laatste man Didier. Bij de verkenning hebben zij een onverhard smal paadje gevonden pal naast de drukke weg. Al slingerend als een lintworm, wachtend zodat we tegelijkertijd de drukke baan kunnen oversteken.

Ondertussen wandelen we door het stadsgroen De Marionetten, uitkijkend op het grote ziekenhuis. Verder naar het dorp Aalbeke, met zijn Hoogmolen als zijn kasteel. Het is tijd om te rusten – hydrateren in de kantine van voetbalclub K.F.C. Aalbeke Sport, alsook van de nodige kleren op te bergen, want de zon doet volop zijn werk.

Na de rust flirten we met de grens. Men moet niet in Zeebrugge zijn, om containertorens te zien. Zoekend naar de juiste ingang van het onverharde paadje, waar de medewerkers terug staan om ons te bevoorraden. Het laatste stukje van de 1ste lus hadden we een passage door het Preshoekbos, waar we niet verwachtend zand onder onze voeten krijgen. Maar zand is plezant.

Met een 20tal wandelaars minder starten we om 14:20u voor de 2de lus terug wandelend naar het gehucht Marionetten(stadsgroen) met zijn Libelle, de overbrugging makend naar Bellegem. De zon krijgt het alsmaar moeilijker om zijn werk te doen, begrijpend want de avond komt dichter. In Rollegem maken we tegenover de kerk, in het plaatselijk café , nog even tijd om te pauzeren vooraleer we terug naar Marke stappen.

Verslag : Birger Coullier

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Birger Coullier