Wandelen door de Rupelstreek

In de provincie Antwerpen, hield wandelclub De Kleitrappers, hun jaarlijkse Klinkaerttocht – Memorial André Vanheuckelom en François Schoeters (de vroegere voorzitter en erevoorzitter). We bevonden ons in het dorp Terhagen, een deelgemeente van Rumst. Het dorp was vroeger een steenbakkersdorp. De oude kleiputten zijn nu een natuurgebied, een paradijs voor wandelaars. En met deze zomerse zonnige temperaturen, was dit zeker super genieten. In de Rumste kleiputten (150 ha) was er bos, vijvers, moeras en een zandgebied.

Langs rustige mooie wandelwegen stapten we verder, richting Boom. Hier is er het provinciaal recreatiecentrum Rupelstreek De Schorre (1986). De gemeente had ook deze oude kleiputten afgegraven, en een prachtige natuur, met mooie fauna en flora aangelegd. En zeker heeft men hier de mogelijkheid om vele sporten en activiteiten te beoefenen in een adembenemende omgeving. Hier vindt ook jaarlijks het bekende dansevenement Tomorrowland plaats. Een roest oude graafmachine midden in deze natuur, herinnerde ons aan de gekende kleiputten.

Op de terugweg was het genieten langs de rivier de Rupel. Rustig wandelen, zalige stilte, vele vogels, het kabbelend water, en terug prachtige groene natuur.

In de startzaal dankten we het bestuur, bepijlers en vrijwilligers voor deze unieke natuurtocht. Een parel voor alle afstanden van 4 tot 22 km.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem