Sint-Janswandeling vanuit Kachtem

Kachtem is een deelgemeente van Izegem, en ligt aan de Mandel en het kanaal Roeselare-Leie. Tot 31 december 1976 was het een zelfstandige gemeente. Kachtem heeft een oppervlakte van 5,17 km² en telt ongeveer 3700 inwoners en is onder meer bekend door het Rhodesgoed. Het Rhodesgoed is een jong bos van 40 hectare groot, met een speelbos voor de kinderen. Ondanks haar jonge leeftijd telt dit domein al een rijke verzameling dieren en planten. De afwisseling van bos, poelen, open- en bloemrijke weilanden, vormt het ideale decor voor een verrassende wandeling. De Rhodebeek, die meandert door het gebied, brengt extra leven in de brouwerij.

Bij aankomst zit het zaaltje reeds goed vol! Maar groot is het ook niet. De wandeling bestaat uit een keuze van 4 lussen van elk ongeveer 5 km. De groene lus gaat richting het Rhodesgoedbos, en deze nemen we het eerst. We wandelen eerst via verharde wegen tot op het einde van Kachtem en wandelen dan het bos binnen. Het is lente en de vogeltjes zingen om ter hardst om hun territorium af te bakenen.

De tweede lus brengt ons richting den Tinnenpot, een gehucht  van Izegem, en dit loop allemaal via verharde landelijke wegen. Ook de andere 2 lussen verlopen iedere keer langs een andere zijde van Kachtem. Werkelijk zeer goed verdeeld

Verslag : Patrick Olivier

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Patrick Olivier