Godelievewandeling rondom Roeselare

De start was in de zaal Driehove in Schiervelde (een wijk in Roeselare). Er was ook een tent opgeslagen zodat de wandelaars eventjes konden buiten zitten.  De wandeling bestond uit een 4 tal lussen van ieder 6 à 7 km.

We wandelden langs de buurtwegels, en de bomen staan op dit moment bijna allemaal in de beginfase van de bloei, alsook de bloemen. We stapten verder langs de Mandelrivier richting Beekkwartier. De vogeltjes fluiten, en de meeuwen staan op wacht om een visje mee te graaien. We verlaten even het water en wandelen terug richting Beekkwartier, waar we enkele mooie muurschilderingen kunnen bewonderen. En zo kwamen we weer in Schiervelde op de startplaats.

Lus D, wandelen we langs de achterzijde van het AZ Delta, en dan langs het vernieuwde Bassin terug tot aan de oude post.  De aangelegde waterval konden we hier bewonderen. We wandelen verder door het Geitepark. En plots cirkelt de helikopter van de Ronde van West Vlaanderen boven ons hoofd. Iets verder stapten we op de stedelijke begraafplaats, waar je de prachtige oude kelders kunt bewonderen. Het is de begraafplaats  van Albrecht Rodenbach . Berten Rodenbach was de oudste van 10 kinderen, allen geboren tussen 1856 en 1872. Zijn vader Julius Rodenbach (1824-1915), kwam met zijn oom Alexander Rodenbach (de stichter van de brouwerij Rodenbach) uit een Duitse familie, die zich sinds 1749 te Roeselare gevestigd had.

Eenmaal dit verlaten, keren we terug langs de andere zijde van De Mandelvijvers tot terug in de startzaal. Nu is het middag en het moment om eens van de worstenbroodjes te proeven. Het was een geslaagde en zeer mooie wandeling , proficiat voor de parcoursmeesters en de wandelclub Voetje voor Voetje Gits.

Verslag : Patrick Olivier

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Patrick Olivier

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Mario Carton