Blarentocht rondom Koekelare

We starten vanuit het cultureel centrum De Balluchon, er is keuze uit 8 afstanden waaronder de 41 en 50 km deel uitmaken van de Wandeltrofee West-Vlaanderen.

Ik kies voor de 18 km. We starten langs verharde wegen en we passeren het geschonken natuurgebied De Swal, een mooi stukje natuur in de maak. We wandelen nu verder door over het heuvelachtige deel van Koekelare tot aan de Ruidenberg en zo verder tot in Werken. Daar is onze eerste rustpost in de Kinderfarm. Hier is er ook de rustpost van de 41 & 50 km wandelaars die mogelijkheid hebben om zich wat te verfrissen.

Na de rust wandelen we verder door kleine buurtwegels tot in Bovekerke. Nu en dan is het opletten geblazen, want de boeren zijn volop aan het werk met dit mooie weer.

Bovekerke is een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Koekelare. Naast de hoofdgemeente Koekelare grenst Bovekerke nog aan de dorpjes Vladslo en Werken, een deelgemeente van Kortemark. Bovekerke telt maar een 1000-tal inwoners. Ook hier is er een rustpost in D’oude Schole.

We stappen nog een aantal kilometers verder en keren terug langs smalle veldwegeltjes tot iets voor Koekelare, waar we de rest van de afstand mogen doen op landelijke wegen. Bedankt voor de mooie organisatie.

Verslag: Olivier Patrick
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)