Eerste bloesempracht in Hoeselt

Vandaag is het ideaal weer en een goede periode om de ontluikende bloesems te bewonderen in de Haspengouwstreek. Daarom sturen we onze vierwieler naar Hoeselt om tijdens de Paastocht van club Vitalis te genieten van al dit moois. Na de inschrijving en enkele fotootjes begeven we ons op pad en na een beetje verharde weg komen we al vlug tussen de fruitboomgaarden waar zich de bloesems van de perelaars beginnen te ontplooien.

Een  zee van witte bloemetjes strekt zich voor ons uit en ook de hoogstammige fruitbomen staan in volle bloei. Regelmatig krijgen we mooie vergezichten en panorama’s in het glooiende landschap te aanschouwen.

DSC_9247

We bereiken Schalkhoven, de kleinste deelgemeente van Hoeselt en zouden hier volgens de beschrijving van de tocht in de Walking een kasteel moeten passeren, maar daar hebben we niks van gemerkt. Nog volgens de tochtbeschrijving komen we ook langs het kasteel van Hardelingen en de kluis van Vrijhern, maar ook dit bleek niet de juiste beschrijving van de tocht.

De pijltjes leiden ons verder naar Romershoven, nog een deelgemeente van Hoeselt, een langgerekt straatdorp langs de weg van Diepenbeek naar Hoeselt en dit brengt ons naar de rust- en controlepost. Hier kunnen we even rustig genieten van een opkikkertje. Na de rust passeren we door een bosrijk natuurgebied met enkele kuitenbijtertjes en belanden daarna weer in de velden met fruitbomen en aardbeienteelten.

Om de wandeltocht te beëindigen stuurt de parcoursmeester ons nog over een afstand van 2,5km door straten en woonwijken, hetgeen we niet zo fraai vinden als afsluiter van de overigens mooie tocht. Aangekomen in de vertrekzaal kunnen de wandelaars de ronde van Vlaanderen nog volgen op groot scherm.

DSC_9355

Bedankt aan bestuur en medewerkers voor het organiseren van deze prachtige paastocht en we komen zeker nog eens terug om te genieten van deze mooie streek.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Nico