Zonnige “diepvries” temperaturen in Ardooie

Wandelclub De Spartastappers Ardooie (West-Vlaanderen), hield vandaag zijn 13de Skobiaktocht. Startzaal, was de ruime Fuifzaal De Ark te Ardooie. Men had er een ruime keuze aan afstanden, van 5 tot 30 km. En voor parking werd er zeker goed gezorgd. Waarvoor dank vanwege de 2.084 wandelaars.

Ardooie is een industrieel dorp, waar een aantal grote gekende diepvriesbedrijven gevestigd zijn. Het was dus grotendeels gezond landelijk wandelen, tussen de vele velden. Het spaarbekken en park van Ardooie stapten alle afstanden langs.

Na de rustpost, terug landelijk wandelen, voorbij het kasteel van Ardooie. Een kasteel in classicistische stijl (18de eeuw). Het kasteeldomein (28 hec) is nog steeds privé. Vanaf de 12 km was het genieten, door het Veldbos. Een 44 hec. ongerept provinciaal bosgebied, met mooie wandelpaden, hengelvijvers, en een vroegere kasteelvijver (’t zeetje). Heerlijke rust, en een pracht aan flora en fauna was er in dit domein ’t Veld. We wandelden verder tussen de open landelijke velden, gezond groen, maar met zeer frisse temperaturen, richting De Ark.

Waarom deze tocht Skobiaktocht noemt? De plaatselijke volksfiguur Skobiak was een stevige boer die met zijn voorkomen angst inboezemde, vooral bij kinderen.

In de startzaal kon men doneren voor 4 boompjes (5,00 Euro) ten voordele voor het milieu (aanleg van een nieuw bos – zie WalkOn). Deze WalkOn tocht was ook een samenwerking (goede doel) met de Mooimakers. Proficiat aan alle mooimakers, groot en klein! Doe zo voort.

Alle ingeschreven wandelaars kregen gratis 2 pannenkoeken, waarvoor dank, ze smaakten voortreffelijk. Proficiat, en dankjewel wandelclub Spartastappers Ardooie, voor deze toffe tocht en puike WalkOn organisatie.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Patrick Olivier

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem