Drevestappers verwennen 1700 wandelaars in bosrijke omgeving

Op Paaszondag trek ik naar Geluveld om er deel te nemen aan de 2e editie van de Bossentocht, een organisatie van de Drevestappers. Vanuit het O.C. ’t Gelevelt ga ik vandaag genieten van 26 km wandelplezier in een weelde van mals groen via vele wegeltjes tussen de velden en een oase van bos. De fusiegemeente Zonnebeke heeft inderdaad een zeer bosrijke omgeving. Het bruist van activiteiten bij de Drevestappers. Vandaag worden maar liefst 120 verrassingspaketten voorzien voor de Special Doggy, de honden worden vandaag dus extra in de watten gelegd. Ook aan de wandelaars wordt gedacht, bij dit warme wandelweer kan iedereen na de tocht smullen van een lekker ijsje. En of ik dit apprecieer!

Vooraleer ik het 69 ha groot Polygoonbos binnenstap, kom ik voorbij de Black Watch Corner. In 2014 werd hier een monument onthuld voor de Black Watch. Dit is een Schots regiment dat op 10 november 1914 gedecimeerd werd toen het de Pruisische Garde kon stoppen in de aanval op Ieper. Het Polygoonbos, in de volksmond Doelbos of Den Doel genaamd is na het Zoniënwoud het oudste domeinbos van België. In het bos liggen twee Britse militaire begraafplaatsen. Het bos had een strategische ligging aan het front van de Ieperboog.

In een grote tent nabij De Dreve is een eerste rustpost voorzien. Wanneer je binnenkomt in deze taverne word je onmiddellijk ondergedompeld in een sfeer die doet denken aan de Eerste Wereldoorlog, dit door middel van een permanente expositie ’14-’18.  Hier vlakbij bevindt zich het Brothers-In-Arms Memorial Park. Grote bezieler Johan Vandewalle ontdekte 12 jaar geleden toevallig vijf Australische soldaten tijdens opgravingswerken. Tijd om wat afkoeling op te zoeken in de Gasthuisbossen. Het kwik steeg tot 25°C bij een felle zon. Insmeren was de boodschap vandaag!

De Gasthuisbossen bestaan uit 8 verschillende bosdomeinen verspreid over Zillebeke, Zandvoorde en Wijtschate. Vandaag worden het Gottschalckbos, het Drieblotenbos (of Hoge Netelaar) en Groeneburg bewandeld.
Langs de Geluveld Legacy wandelroute trekken de wandelaars richting finish.
Proficiat aan de ganse équipe van de Drevestappers, de organisatie was opnieuw tiptop in orde. Ik heb uiterst genoten van een prachtige wandeltocht!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton