Genieten van de stille waters

Een zonnige paasmaandag is het ideale moment om een mooie wandeling te gaan doen. Vandaag organiseert wandelclub Kadee Bornem de paastochten. Wij vertrokken richting Hingene, waar de eerste rustpost ligt. Hingene is in 2007 verkozen tot een van de mooiste dorpen van Vlaanderen.

Al snel wandelen we Bornem uit en komen we onder rijen bomen terecht met mooie weilandschappen. We stappen richting de mooie Schelde. Maar in plaats van over de dijk, sturen de pijltjes ons over een andere dijk. Het prachtige landschap dat aan beide zijden van deze dijk ligt krijgen we er gratis bij. De boomgaarden die in bloei staan zijn een waar genot voor het oog.

Even later komen we aan in het natuurlandschap van De Notelaer. Dit is een paviljoen dat langs de Schelde ligt. Vroeger was dit domein van de familie d’Ursel. Iedereen die ooit de serie Stille Waters heeft gezien, zal het paviljoen zeker herkennen. Wij komen ditmaal langs de achterzijde voorbij. Daar ligt een prachtig parkbos. In het parkbos kunnen we niet enkel genieten van de natuur, maar ook van mooie poëzie. Hier is sinds een tiental jaren een echt poëzie-pad aangelegd.

Wie Hingene zegt, zegt ook het kasteel d’Ursel. Dit kasteel kunnen we dan ook niet missen. Het kasteel is gerestaureerd en is in alle pracht en praal te bewonderen. Nadien is het tijd om terug richting Bornem te stappen. Via de mooie paadjes loodsen de pijltjes ons dan ook terug. Via de fietstunnel keerden we terug Bornem binnen. Veel te snel is de wandeling voorbij. In de startzaal ligt er voor elke wandelaar nog een verrassing klaar. Wandelclub Kadee Bornem viert zijn vijftig jarig bestaan en dat hebben we geweten.

Wandelclub Kadee uit Bornem heeft vandaag enkele pareltjes uit de streek laten zien. Wij danken hen voor de prachtige wandeling die ze ons gegeven hebben.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Bart Vanherck.