Een zonnige Paas-W.A.K. tocht

Wandelclub Al Kontent, hield op deze warme paasmaandag, zijn 27ste W.A.K. tocht. De startzaal, was in de Feestzaal De Molen in Wippelgem (Evergem), in Oost-Vlaanderen.

We wandelden door dreven en privé domeinen, landelijk naar het Waterspaarbekken van Kluizen. Dit is een landelijke deelgemeente van Evergem. Alle wandelaars konden dit Waterspaarbekken bezoeken, mits hun controlekaart te tonen. Top initiatief, dit was vandaag enkel toegelaten voor ingeschreven wandelaars. Zwart (niet betalende) stappers waren niet welkom in het Waterspaarbekken.

De spaarbekkens hebben een gezamenlijke inhoud van 10,9 miljoen kubieke meter. De watergroep werkt al jaren aan een efficiënter gebruik van elektriciteit. In 2011 werd op de dijken van de spaarbekkens in Kluizen een zonnepark gerealiseerd. Op de 7 hec. staan 14.600 zonnepanelen. Met dit zonnepark kan een uitstoot van 2.550 ton CO2 per jaar vermeden worden. En er wordt 60.000 kubieke meter drinkwater per dag geproduceerd.

Het was in deze zomerse temperaturen genieten, van veel groene natuur, rustige wandelpaden, veel paarden met veulens, prachtige fauna en flora. De Gerardsmolen van Wippelgem zagen we in de verte. Dit is de enige werkende Oost-Vlaamse kettingkruier. Alle afstanden wandelden ook door het domein Ten Bosch, met het kasteel van Wippelgem. Hier voelde men de geschiedenis en cultuur van deze tocht, een Evergems erfgoed.

Terug in de startzaal dankten we de vele vrijwilligers en bestuur voor hun inzet. Een mooie puike organisatie. Dank aan de 1480 wandelaars.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem