Door het Demerdal

Maandag maakte ik me klaar om in Diepenbeek te gaan wandelen. Maandelijks organiseert wandelclub De Schoverik uit Diepenbeek een wandeling, deze keer ging het door in Rooierheide een fusiegemeente van Diepenbeek. In de startzaal OC Rooierheide werd alles klaar gezet om de wandelaars te ontvangen. De organisatie hadden verschillende afstanden uitgewerkt  van 6 tot 22 km.

Bij het verlaten van de zaal wandel je eerst de woonwijk van Rooierheide in. Ik nam de favoriete route nl. 12 km. Het was kil maar gelukkig hele dag droog gebleven. De wandeling doorkruist het Kempisch plateau en Haspengouw. Diepenbeek ligt in een dal van de Demer het is een universiteitsgemeente, dat zagen we aan de studentenhuizen die we tegen kwamen. Beetje verder wandel je de campus Universiteit van Diepenbeek binnen. Op het einde van de campus lag een mooi verscholen natuurstuk De Dijken. We wandelen onder de jonge groene bladeren van de bomen. Beetje verder wandelen we langs een kapelletje dat toegewijd is aan Sint-Antonius van Padua. Het kapelletje ligt langs een mooie dreef tussen de Demer en de Oude Stiemer. We naderen stilaan de tussenstop het buurthuis ’t Bergheem. Na een opfrisbeurt wandelen we de laatste 6 km.

We wandelen verder in een mooi natuurstuk De Dijken. Het volgende stuk natuur is de Rooierheide Beemden. We wandelen een tijdje langs de bebloemde kanten van de Demer en de Oude Stiemer. Als slot mochten we het park Rooierheide bewandelen. Dank aan wandelclub De Schoverik voor een geslaagde wandeling en Limburgse gastvrijheid.

Verslag: Theo Vallons
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)