Natuurwandeling rondom Sint-Martens-Leerne

Vandaag zijn we te gast bij de Natuurvienden van Deinze. Het weer is in ieder geval niet zoals ze voorspeld hadden! Want de zon is volop van de partij. Bij aankomst zien we al de vroege wandelaars vertrekken met hun bloemetje in de hand voor moedertjesdag. Het zaaltje zit reeds goed vol. We kiezen vandaag voor 15 km en deze gaat richting Sint- Martens-Leerne langs kleine wegen door een paar mooie, erg groene villawijken, zo bereiken we via de Tramwegel de rustpost. Na de rust steken we de Leie over en wandelen we via de oude pontweg. De pontweg maakte vroeger deel uit van een verbindingsweg naar Nevele. We wandelen verder door de mooie groene lanen, waar ook de  Gust De Smet wandelroute langs loopt. We maken hier een lus en keren zo terug naar de rustpost.

Na de rust gaan we via de wijk Amakers om zo de vernieuwde Ooidonckdreef te bereiken. We wandelen door de Blauwe Poort, de enige overgebleven van de zeven poorten die oorspronkelijk het domein omsloten, even verder stappen we voorbij het prachtige 16de  eeuwse Kasteel Ooidonck. Hier neem ik nog even de tijd om het kasteel van de achterzijde ook op beeld te plaatsen. De 12 – 15 en 20 km stappen verder langs het Basiel De Craenepad richting Maaigem dijk. Door een prachtig natuurgebied langs een Oude Leiearm. Om dan via de Duboisdreef, de Camping Groeneveld en de Oud Leernse steenweg terug te keren in de startzaal.

Het was terug een zeer mooie natuurwandeling, waar je van de rust en de mooie natuur kan genieten.

Verslag: Patrick Olivier
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier).