De AG Belgian Coast Walk

De AG Belgian Coast Walk, is een nieuw episch wandelevent, georganiseerd door een sportmarketingbedrijf. Wandelsport Vlaanderen samen met enkele lokale kustclubs : WNZB Knokke-Heist, de Keignaerttrippers Oostende, de Duintrappers Westende, Wandelclub Nieuwpoort en verscheidene medewerkers van RBK West-Vlaanderen, namen de logistieke ondersteuning voor hun rekening. Vermits wij aan de kust wonen en wandelaars zijn bij een wandelclub van WSVL, waren we reuze benieuwd naar deze eerste editie van de AG Belgian Coast Walk.

Er was een 80 km, met 563 deelnemers en een 42 km met ongeveer 1222 stappers. Voor de 14 en 7 km stapten ook een 669 wandelaars mee.  De inschrijvingsbijdrage was uiteraard geen 1,50 Euro, maar zoals bij elk wandelevent of meerdaagse, volgens de gekozen afstand een redelijke prijs. Men kreeg er een zeer ruime bevoorrading, een aandenken, en een onvergetelijke beleving voor.

Het was ook vandaag wandelen – stappen voor het goede doel : AG Belgian Coast “Te Gekke” Walk, waar Parantee – Psylos en WSVL hun krachten verenigen in de organisatie van Te Gekke wandelingen. Zo komt psychische kwetsbaarheid, niet enkel onder de aandacht. Maar kan iedereen op zijn of haar niveau, ook een stap zetten naar een betere geestelijke gezondheid. Vandaar dat Guy Swinnen en Eva Daeleman (ambassadeurs van Te Gek, en Filip Meirhaege (ex wereldkampioen mountainbike) aanwezig waren, en actief deelnamen aan dit project. Ook gaat 1 Euro per deelnemer van het inschrijvingsgeld naar Natuur en Bos, om verder te werken aan het behoud en bescherming van de natuur.

De parcours, deze waren goed bepijld, duidelijke plannen, en mooie verzorgde rustposten. De 80 km stapte van Knokke-Heist naar De Panne. De 42 km van Oostende naar De Panne. De 14 km en 7 km kregen een uniek parcours in en rond De Panne. De deelnemende wandelclubs hadden hun uiterste best gedaan, om voor allen een zeer gevarieerd parcours te bepijlen. Het was niet alleen genieten van de zilte zee, met het wonder van eb en vloed, maar het was ook de unieke natuurgebieden verkennen. Adembenemende flora en fauna, 750 hec. lang. De duinen spelen een hoofdrol in de verschillende natuurreservaten. Prachtige panorama- en vergezichten om van te watertanden, je geest en lichaam komen hier zeker tot rust.

DSC03357

De Belgische kust, een must to see en te beleven. Een geslaagde first Coast Walk event was het zeker. Proficiat en dank aan alle medewerkers voor jullie maandenlange voorbereiding. De sfeer en ambiance was super. Duizenden tevreden gelukkige wandelaars. Dit is voor herhaling vatbaar, we hoorden alleen maar lovende woorden. Allen welkom op 09 mei 2020 voor de tweede editie. Bekijk de beelden, deze zeggen meer dan woorden.

About the author

%d bloggers liken dit: