Rond het kasteel Alden-Biesen

Wandelclub WSV Eurek organiseerde zondag een wandeling in Rijkhoven. Wie spreekt over Rijkhoven denkt automatisch aan het kasteel van Alden Biesen. Rijkhoven ligt in het Provincie Limburg en is een deelgemeente van de stad Bilzen. In het parochiaal centrum Souwveld kon je starten met de verschillende afstand van 4 t.e.m. 27 km. Wandelclub WSV Eurek hield Moederdag in ere. Iedere wandelde dame kreeg een bloemetje mee naar huis.

Het was goed wandelweer. Ik had gekozen voor de 11 km. Je wandelt eerst door de rustige woonwijk van Rijkhoven. Daarna werden we welkom geheten in het natuurgebied De Demervallei. Het ligt net op het grondgebied Hoeselt en op een boogscheut van het kasteel Alden-Biesen aan de overkant van de E313. Het wordt beheert door natuurvereniging Limburgs Landschap. Je wandelt door verschillende hectare natuur, zoals elzenbroekbossen, vochtige wilgenstruwelen, bloemenrijke hooilanden en open rietlanden. Aan het einde van het mooi natuurgebied wandel je het dorp Werm binnen, het is een deelgemeente van Hoeselt, een landelijke gemeente met heel wat prachtige boerderijen.

Na het landelijke kregen we weer een prachtige natuurschoon voorgeschoteld de Gerlabeekvallei. De Gerlabeek is een zijarm van de Demer. Je wandelt rustig doorheen de fauna en flora. Na al deze ontspannende rust kwamen we opnieuw in de bewoonde wereld. Van ver zagen we Alt- Hoeselt liggen ook een deelgemeente van Hoeselt. We naderen de tussenstop parochiaal centrum Altenaar. Na een voldoende rustperiode wandel ik de laatste 6 km. Richting Rijkhoven, we slaan links af en wandelen in verschillende mooie veldwegeltjes. Na de open natuurwandeling kwamen we terecht in de bossen van Alden-Biesen. In de verte zagen wij het kasteel. Wij kregen de gelegenheid  om het kasteel te bezoeken. Daarna gingen we terug naar de zaal. Het was een prachtige en een verzorgde wandeling. Proficiat aan de wandelclub WSV Eurek.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons).