Saff Walk in Saffraanberg

Jaarlijks wordt de Saff-Wandeldag georganiseerd op de campus Saffraanberg te Sint-Truiden. Een samenwerking tussen de Koninklijke school voor onderofficieren en de plaatselijke wandelclub Aviat Sint-Truiden. De opbrengst gaat integraal naar de peter-instellingen van andersvaliden. Er was een ruim aanbod in afstanden van 5 t.e.m. 28 km door het hartje Haspengouw met zijn kleurrijke boerendorpjes.

’s Morgensvroeg waren al heel wat wandelaars aan de inschrijvingstafel. Er was de keuze te voet, met de fiets of met de moto. Voor randanimatie was er ook gezorgd, je kon er een uitstap maken met de huifkar, de politie van Sint-Truiden maakten ritjes met de combi en de vliegtuigen stonden mooi tentoongesteld.  De wandelaars mochten hun hartje ophalen in het Haspengouws landschap in het groen rond het militair domein. Buiten het terrein wandelde je op de veldwegen tussen de bewerkte akkervelden en weilanden. Langs de wegeltjes kon je genieten van heel wat lentebloeiers o.a. korenbloemen.

Door het heuvellandschap heb je vele mooie uitzichten rondom Sint-Truiden. Er zijn heel wat fruitboeren in deze regio. Naast de fruitplantages zijn er ook mooie stukken natuur te bewonderen. De holle wegen en natuurreservaat Overbroek met schitterende open vlaktes. In de omgeving kon je genieten van natte weilanden met mooie bloementapijten en langs de wegen de bloeiende vlierstruiken. Na de tussenstop nog een laatste kilometer  in het prachtige Haspengouws landschap. Dikke proficiat aan de organisators.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)