De groene omgeving van Lummen

Nadat we onze stemplicht volbracht hebben, trekken we met de kleinkinderen naar Lummen/Meldert om deel te nemen aan de wandeltocht Rondom Lummen, georganiseerd door club De Dragonders uit Hasselt. De weersverwachtingen zijn uitstekend om er een mooie wandeldag van te maken en zeker in de groene omgeving rond Lummen. We kiezen voor de afstand van 12km en hopen dat onze kleinkinderen dit aankunnen.

Na een eindje te stappen door een drukke straat trekken we al naar een groen gebied dat men het zwarte bos noemt. Als we de Zelemse Baan zijn overgestoken belanden we in het vrij omvangrijk Heesbos met een overvloed aan stijgende en dalende wandelpaden, waar de vele wandelaars kunnen genieten van de rust in de omgeving. De kinderen amuseren zich hier met het zoeken naar verborgen schatten (geocachen), een activiteit die ze graag koppelen aan de wandeling.

Stilaan dalen we af en steken de Zwarte Beek over, stappen nog een stukje langs de Zelemse Beek, zien de statige kerk van Zelem voor ons oprijzen en bereiken de rustpost in het hartje van deze deelgemeente van Halen. De wandelaars vinden het al warm genoeg om op het buitenterrasje van hun rust te genieten met een hapje en een drankje.

Na de rust passeren we langs de spoorweg en via enkele straatjes belanden we terug in de groene long van Lummen. We passeren de Goerebeek en stappen even verder weer door de vallei van de Zwarte Beek, die zich kronkelend een weg baant door dit mooie natuurgebied.

De vermoeidheid bij de kinderen steekt  stilaan de kop op, maar bij het zien van het kerkje van Meldert in de verte krijgen ze nieuwe moed om het laatste stukje te overbruggen. Een beloofd stukje taart en een kopje chocomelk kunnen wonderen doen. Het werd een prachtige dag om met de kleinkinderen te kunnen wandelen in deze mooie omgeving. We willen bestuur en medewerkers van de Dragonders bedanken  voor deze mooie tocht, de goede organisatie en het vriendelijk onthaal.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise