Oost-Vlaanderen wandelde in en rond Zottegem

Wandelclub Egmont Zottegem, hield op deze Hemelvaartsdag, zijn 25ste Egmonttocht. Tevens was het vandaag een Plus- en WalkOn wandeling, en Oost-Vlaanderen Wandelt. De startzaal was de ruime feestzaal met parking, de Bevegemse Vijvers te Zottegem.

DSC03706

De wandelaars hadden een keuze aan afstanden van 4 km (rolstoel- en kidsparcours) tot 50 km. Veel jongeren en kinderen stonden vandaag paraat om te wandelen. Proficiat, ook aan de jeugd en de volwassen wandelaars die meededen met de Mooimakers. Het was wandelen in de natuur, maar met een vleugje cultuur. Op de rolstoel- en kidswandeling, kon men met een geldige inschrijvingskaart, het museum van Folklore, gratis bezoeken, en nadien genieten in het Breiveldepark met het kasteeldomein uit de 19de eeuw.

De 8 km,  (ook andere afstanden) bezochten o.a. op de markt in Zottegem, de Crypte van Graaf van Egmont. Eveneens de ridderzaal in het Egmontkasteel. Ook het Breiveldepark zat in de meeste parcours. De 12 km, wandelden een extra lus door het gehucht Leeuwergem. De 18 km stapten na Leeuwergem, nog een lus via Elene naar Oombergen. De 26 km deden nog een lus naar Sint Lievens Houtem en Cothem. De 32 km : deze afstand start naar het dorp Grotenberge, stapten zo naar Elene, rond Leeuwergem naar Oombergen. De 42 km had ook een extra lus naar het Houtembos. De 50 km stapten extra naar Letterhoutem en Vlierzele.

Zottegem is een bruisende stad aan de Poort van de Vlaamse Ardennen, in de Denderstreek. Dus was het hier en daar glooiend stappen. Met een waaier aan natuur vooral voor de langere afstand, en cultuur. Een hinterland, en de pittoreske dorpjes en deelgemeenten zijn hier een troef voor alle wandelaars. Dank aan alle vrijwilligers, bestuur, medewerkers, WSVL, WalkOn, parcoursmeesters, voor deze geslaagde Oost-Vlaanderen Wandelt, met 3816 wandelaars.

Bekijk de volledige fotoreportage van Frans Deflem