Prachtige natuurtocht rond het heuvelachtige Mater

Het belooft vandaag een prachtig wandelweertje te worden, de weerman heeft tot 27° voorspeld. We gaan op bezoek bij wandelclub Hanske de Krijger uit Oudenaarde, gelegen in de Vlaamse Ardennen.

We stappen vanuit het KBO Mater en onmiddellijk stappen we de velden in. Je kan onmiddellijk eens testen hoe het met je conditie gesteld is, in dit heuvelachtig gebied. Even verder komen we aan de Tissenhovemolen. De Tissenhovemolen is een houten windmolen in Mater, gelegen in de Oost-Vlaamse gemeente Oudenaarde. De staakmolen staat op een weids plateau, op 85 meter hoogte. Deze molen is een van de twee driezolders in Oost-Vlaanderen en daarom ook bijzonder. De molenaar is net bezig met het ophangen van de zeilen. Ietsje verder worden we getrakteerd met een frisse appel! Eens wat anders dan een biertje. Nu wandelen we verder tot in Sint-Maria-Horebeke, waar de eerste rustpost is. Het terrasje zit al volledig vol met genietende wandelaars, die van de eerste zomerse dag genieten.

Na de rust maken we hier een lus. Deze gaat op en neer tot in Sint-Kornelis-Horebeek, langs smalle paadjes. Op ons pad komen we aan en weide, waar het een invasie van koeien is. En zo belanden we op de Buikberg. We wandelen verder door het gehucht Arme Klei, via oude boerenwegels en kasseiwegen. We stappen verder door een glooiend parcours met gras en bloemen, die twee kontjes hoog staat, maar dit hebben we er zeker voor over.

Na de rustpost rest ons nog een 3 tal km, en stappen we terug langs verkeersluwe wegen en paadjes. Zoals altijd is het in deze streek een plezier om in het heuvelachtige landschap te mogen wandelen. En zeker met zo’n weer. (Verslag Patrick Olivier)

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Patrick Olivier