Vertoeven in de Hechtelse bossen

Club WSV De Anjertrippers uit Hechtel organiseert vandaag haar jaarlijkse Liefdadigheidstocht waarbij de opbrengst ten goede komt aan verschillende sociale organisaties. Een nobel initiatief en zeker een meerwaarde om aan deze wandeltocht deel te nemen.

DSC_3222

Om de voorspelde warmte een beetje voor te zijn besluiten we al redelijk vroeg op de afspraak te zijn en zo hebben wel meerdere wandelaars geredeneerd want het was toch al behoorlijk druk op de parking. Na de inschrijving in de eetzaal van de basisschool Ter Duinen trekken we het parcours van de 12km op en na het verslinden van enkele straten komen we in de bosrijke omgeving van de Resterheide.

Dit is een avontuurlijk wandelgebied met maar liefst drie kindvriendelijke wandelparcours. In deze omgeving liggen ook de prachtige Begijnenvijvers, maar die krijgen we niet geserveerd op het gekozen parcours, wel op de grotere afstanden. Na het oversteken van de noord-zuid verbinding A24 stappen we door een sportgebied met diverse sporten en bereiken hier de controlepost in de kantine van de Hechtelse Politiehondenclub.

Een weldoende opkikker doet deugd om de tocht verder te zetten en al klimmend en ploeterend door het losse gele zand komen we op de top van een zandduin.

DSC_3290

Over kronkelende mooie bospaden stappen we verder door het Gemeentebos, dat grenst aan het militair domein van Leopoldsburg. Dat we hier dicht bij het militair gebied zijn laat zich duidelijk horen, want regelmatig klinken de geweerschoten van oefenende soldaatjes in opleiding. Na het oversteken van de drukke baan naar Leopoldsburg krijgen we nog een stukje bos van het Park Der Lage Kempen : In Den Brand. Dit is een reusachtig Landduinengebied in een afwisselend landschap van duinen, loofbossen en naaldbossen. Deze duinen zijn enig in hun soort in Vlaanderen en zelfs zeldzaam in Europa.

Na hier even genoten te hebben komen we terug in het Gemeentebos en de pijltjes wijzen ons verder de weg naar het vertreklokaal. We kunnen getuigen van een prachtige wandeling en danken dan ook bestuur en medewerkers van De Anjertrippers voor hun vriendelijk onthaal en de goede organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Jos Van Dingenen