Marche de la Sylle

De zomer is in het land m.a.w. lichtere wandelkledij, insmeren van voldoende zonnecrème, voldoende water drinken, veel schaduw opzoeken,… al zal dat laatste moeilijk worden daar we in Wallonië gaan wandelen met de club. ‘Les Marcheurs de la Sylle’ heeft voor onze buschauffeur een plaatsje gereserveerd dichtbij de zaal. Vlug inschrijven want normaal mocht je maar tot 8:30 starten voor de 43 km maar daar ik een goed wandeltempo kan aanhouden, kan ik nog binnen de tijd terug zijn straks. Hier in tegenstelling tot Vlaanderen geen landschap die verdwenen is door al dat beton dus volop de natuur opzoeken in het stadje Silly waar ook de 1ste als straks de laatste rustpost is. De grotere afstanden wandelen nog verder onverharde stukjes naar de dorpjes Gondregnies, Gages & Thoricourt. De hoogste temperaturen van de dag hebben we intussen bereikt & het is sporadisch zoeken naar andere wandelaars op het heuvelachtig traject, het krioelt hier wel van geparkeerde auto’s maar waarom? Hoe dichter we erbij komen wordt de oplossing gegeven met name de vele toeschouwers voor Pairi Daiza.

Pairi Daiza is een dierenpark in Cambron-Casteau, dat op 11 mei 1994 zijn deuren opende. Pairi Daiza neemt deel aan 89 EEP’s voor het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten. Zo heeft de Chinese overheid in 2014 twee Chinese reuzenpanda‘s, Hao en Xing Hui, voor een periode van 15 jaar uitgeleend aan het park. In 2007 bezochten meer dan 635.000 personen dit park die de komende jaren steeds meer werd bezocht met in 2018 zo’n 2 miljoen mensen. (bron Wikipedia)

Weer vertrokken na het plaatselijke lusje rond Thoricourt passeren we de Château zoekend naar de juiste ingang van het Bois de Silly. De brouwerij van dat dorpje is gesloten vandaag maar om de hoek was er dus die rustpost waar we in het begin ook zijn binnen gewandeld. Nu nog wandelen naar het station van Silly die op zo’n kilometer van het dorpje Bassilly ligt. We nuttigen nog een welverdiend drankje zoals de andere 786 deelnemende wandelaars,  voordat we de airco opzoeken in de bus op weg naar de Belgische Kust.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Birger Coulier)