Eerste editie van de Manor Goes Classic-tocht

Vanuit de prachtige Manor Hoeve in Sint-Eloois-Winkel richt wandelclub De Winkelse Stappers voor de eerste maal de Manor-Classic-tocht in. De Manorhoeve is, met zijn acht hectare, een uitgestrekt domein. Een deel ervan is aangelegd als een Franse en Engelse landschapstuin, waarin kunstwerken de blikvangers zijn. De Manor Goes Classic, is vandaag niet alleen een wandeltocht maar ook een oldtimer en paardenevent. Niet alleen de paarden met hun rijtuigen van de traditionele men-wedstrijd, de minipaardjes of de classic cars zijn een streling voor het oog tijdens dit Pinksterweekend. Ook is er een de kunsttentoonstelling in deze prachtige tuin. De aanleg van deze tuin startte 25 jaar geleden met het planten van de eerste bomen. De organistoren hebben vandaag het weer niet mee, dreigende onweerswolken en strakke wind verstoren het feest. Jammer eigenlijk.

Na de inschrijvingsformaliteiten stap ik door de schitterende tuin van de hoeve. Deze bevindt zich tussen een paardenfokkerij en boomkwekerij en is het visitekaartje van tuinaanlegger Luc Huyghe. Een pracht van fauna en flora, kwakende kikkers en nog zo veel meer. Ik wandel richting Heule, en reeds van ver valt de grote watertoren op. Na enkele rustige wegen en landelijke dreven kom ik aan in Sente. Dit  intergemeentelijk landelijk gebied ligt op grondgebied van Kortrijk-Heule, Kuurne en Lendelede.

Hierna is het enkele km wandelen langs de grote baan tot in Lendelede, waar de eerste rustpost is voorzien in de Prizma Middenschool. Hierna maken de wandelaars kennis met de vele buurtwegels van Lendelede. Ik stap nog voorbij een mooie B&B (vakantiehoeve) en langs verkeersluwe wegen vat ik de terugweg aan richting de Manor Hoeve.
Dank aan de eigenaars van de Stoeterij Manorhoeve om te mogen genieten van deze verborgen parel.

Tekst: Patrick Olivier

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier