Uitgeregende Bosbessentocht

Voor onze midweekse wandeling trokken we vandaag naar As, waar de Boskabouters hun Bossentocht organiseerde. We startten vanuit het Schutterijlokaal Sint-Sebastiaan. De wandelaars konden kiezen uit afstanden van 5 tot 20 km. Er werd regen voorspeld en we kregen regen, veel regen. Toch kozen we voor een trip van 15 km. Onmiddellijk na de start bevinden we ons in het ca 50 ha grote natuurreservaat Heiderbos, dat deel uitmaakt van het ca 100 ha grote wandelgebied Thorpark.

Het Heiderbos is de laatste uitgestrekte jeneverbesheide met maar liefst 7000 jeneverbesstruiken, deze heide in uniek voor Vlaanderen.  We stappen door deze unieke heide in de richting van Opglabbeek, waar we mogen gaan rusten. Na de rustpost beginnen we aan een lus van ca 9 km over uitgestrekte heidevelden, door de dennenbossen van het Natuurpark Hoge Kempen en over bospaadjes die er uitzien als beken. De enkele wandelaars die we tegenkwamen zijn gehaast om de rustpost te bereiken.

Na de koffie beginnen we aan de terugweg, via het natuurreservaat Heiderbos. Verder stappend passeren we nog talrijke waterplassen, waar dierenleven volop floreert. Ondanks de regen blijft het een prachtige omgeving. Toch een dikke proficiat aan de 488 opgekomen wandelaars die hun wandelschoenen hebben aangetrokken. Tevens een dikke proficiat aan bestuur en al de medewerkers voor deze uitstekende organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Jos Van Dingenen